Translate

Monday, 17 August 2009

UNDI UMNO TAK MASUK SYURGA = UNDI PAS TAK MASUK KE NERAKA..?

1. Isu undi dan isu syurga dan neraka sudah mula dimainkan semula oleh PAS di Pilihanraya kecil Permatang pasir, Pulau pinang. Ianya dipukul canang dan dipalu semula oleh Mursyidul AMPAS, Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat. Beliau telah membuat kenyataan di Pengkalan pasir dalam ceramahnya bahawa mana-mana pengundi yang memberi undi kepada calon UMNO tidak akan masuk ke syurga. Betul ke begitu..? Sayapun tak pasti sama ada benar atau tidak kenyataan ini dikeluarkan oleh Mursyidul AMPAS.

2. Kalau begitulah pendapat beliau, maka pengundi yang mengundi UMNO dan PAS dalam pilihanraya kecil ini nanti sama sahaja hukumnya iaitu yang mengundi UMNO tak masuk ke syurga dan yang mengundi PAS tak masuk ke neraka.

3. Dalam isu ini saya amat bersetuju dengan pendapat Nik Aziz dan bijak berpolitik dan licik di dalam melontarkan sesuatu isu yang berkaitan dengan hukum politik. Memang benar, lagi benar dan sungguh benar bahawa orang yang mengundi UMNO tak masuk Syurga. Ini kerana Syurga itu hanya dikhaskan kepada orang-orang yang telah mati dan setelah dibangkitkan di akhirat kelak, iaitu setelah dunia ini khiamat dan dihancurkan oleh Allah untuk digantikan dengan alam akhirat.

4. Sebab itulah buat masa ini sesiapapun dari kalangan penyokong, ahli dan pengundi yang mengundi UMNO tak akan masuk ke syurga. Manusia yang pernah duduk dalam syurga hanya Nabi Adam dan hawa, tetapi kemudiannya dilontarkan ke dunia kerana atas hasutan Iblis laknatullah. Orang PAS pun tak boleh masuk syurga buat masa sekarang kerana belum masa lagi pintu syurga tu dibuka kepada manusia. Kena tunggu dulu hari perhitungan di padang mahsyar nanti, barulah kita tahu siapa dia yang layak masuk ke syurga.

5. Bagaimanapun, kita boleh menempah tempat dan juga tiket untuk ke syurga dengan syarat bahawa kita mesti muslim dengan mengucap kalimah syahadah, menunaikan solat lima waktu, mengeluarkan zakat, berpuasa di bulan Ramadhan dan menunaikan fardhu Haji ke Mekah bagi yang berkemampuan. Sesiapa yang melaksanakan kelima-lima rukun islam ini maka mereka telah menempah tiket ke syurga. Tidak di syaratkan kepada seseorang itu kena masuk UMNO ataupun PAS. Orang Cina kafir dan hindu kafirpun ada yang mengundi UMNO dan juga ramai juga mereka ini yang memberi undi serta sokongan kepada PAS. Macamana cina kafir dan hindu ini boleh masuk syurga dengan mengundi PAS?

6. Kesimpulannya, orang yang mengundi UMNO memang belum pasti lagi masuk ke syurga dan orang cina kafir dan hindu yang mengundi PAS sudah tentu mereka ni adalah bakal masuk ke dalam neraka dan jadi bahan bakaran api neraka. Orang Islam yang tak keluar mengundi dalam pilihanrayapun boleh masuk syurga.

BEGINILAH CETEKNYA HUJAH DAN PEMIKIRAN
MURSYIDUL AMPAS