Translate

Sunday, 11 January 2009

YAHUDI PANDANG HINA MANUSIA LAIN YANG TAK SEAGAMA DENGAN MEREKA - DR. RAIS YATIM

The image “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ms/a/af/RaisYatim.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
YB. DATUK SERI DR. RAIS YATIM , MENTERI LUAR

1. Tindakan rejim zionis yang terus menyerang seketika selepas Resolusi Majlis Keselamatan PBB dibuat dua hari lalu, mencerminkan apa sebenarnya jenis manusia yang dipanggil zionis itu. Melalui kacamata Judaism, zionis memandang hina terhadap manusia lain yang mereka anggap hanya 'isi dunia' sahaja. Mereka menganggap hanya diri mereka yang bertaraf 'manusia' pilihan Yahweh (Tuhan) mereka. Inilah sebab utama kenapa Hitler hampir melenyapkan orang Yahudi di Jerman dan Eropah suatu masa dahulu.

2. Tindakan Israel sebenarnya adalah untuk meneruskan ideology agama mereka yang memandang rendah terhadap manusia lain yang tidak seagama dengan mereka atau tidak sehaluan dengan falsafah hidup dengan Yahudi. Terdapat satu falsafah dalam Judaism yang menganggap manusia selain daripada penganut agama Yahudi dianggap tidak setaraf dengan mereka.

3. Israel terus menyerang itu bukan tamparan kepada Malaysia, Brazil dan lain-lain Negara yang bersungguh-sungguh memperjuangkan nasib kemanusiaan di Gaza. Sebaliknya perbuatan itu adalah tamparan khusus kepada PBB dan dasar keamanan sejagat yang setakat ini gagal mengatasi sifat pemusnah Zionis. Fakta bahawa Amerika Syarikat (AS) berkecuali dalam membuat keputusan Majlis Keselamatan PBB itu juga mencerminkan siapa sebenarnya yang memperkasa dan mendalangi Israel. Jika Israel bertindak bersendirian, ia sudah lama hancur-lumat ‘dikerjakan’ oleh palestin dan sekutunya.

( Kanak-Kanak telah menjadi mangsa keganasan Zionis)

4. Jadi, kelangsungan daripada situ kita dapati tindakan keganasan Israel ke atas Gaza adalah penerusan bagi mencapai bukan sahaja dari sudut politik tetapi juga dari sudut ideology keagamaan. Memang tindakan Israel boleh dilihat cuba melupuskan palestin sebab dulu pernah dilakukan dan pernah juga dinyatakan bahawa peperangan ini adalah peperangan agama.

5. Justeru banyak pihak berpendapat bahawa ini adalah perang agama terutamanya di pihak Israel. Pandangan saya pastinya akan dikritik tetapi sebenarnya itulah yang berlaku. Ini juga menunjukkan bahawa dialog dan persidangan di Majlis Keselamatan PBB yang dilaksanakan sebelum ini adalah gagal. Ini kerana yang berkudis ditempat lain tetapi yang diubat di tempat lain.


Sedutan temubual Datuk Seri Dr. Rais Yatim
Menteri Luar ketika diwawancara oleh
Wartawan Mingguan Malaysia, Noraini Abd. Razak
dan Khuzairi Ismail.

[beruk+makyeh.JPG]

( Kera pun tak suka dengan perangai zionos yahudi - lihatlah gambar di atas bagaimana marahnya sang kera dengan keganasan zionis. Adakah anda marah pada zionis seperti kera di atas..? )

ULASAN PENULIS :


Kalau betul seperti yang diperkatakan oleh YB. Datuk Seri Dr. Rais Yatim bahawa peperangan Zionis ke atas penduduk palestin adalah peperangan agama, maka saya mencadangkan agar Ulama di Malaysia membuat sidang tergempar untuk membuat satu fatwa tentang 'Hukum Berjihad menentang Yahudi". Keluarkan fatwa segera tentang wajibnya umat Islam di Malaysia ini mendermakan harta benda mereka dengan jumlah tertentu untuk disumbangkan kepada tabung jihad membantu umat Islam di palestin. Kita juga kena keluarkan fatwa bahawa sesiapa yang sanggup berjihad untuk pergi ke palestin menentang israel adalah suatu Juhadul Akbar dan kalau mati adalah mati syahid.

Janganlah ulama kita hanya sibuk dan bersemangat nak buat fatwa tentang Yoga sahaja. Bila nak keluarkan fatwa mengenai jihad di palestin ni..?

Saya sebagai seorang bekas tentera sanggup secara sukarela untuk berjuang ke sana jika di arahkan oleh pihak kerajaan. Saya juga menyeru kepada semua bekas-bekas komando tentera dan juga bekas-bekas UTK yang pakar buat bom untuk tampil ke hadapan menawarkan darah mereka untuk berjihad menentang zionis. Insya Allah, mana-mana bekas komando yang terbaca blog ini, ataupun sesiapa yang mempunyai saudara mara yang pernah bertugas sebagai komando dan UTK ( sila maklumkan pada mereka) , sila daftarkan nama anda kepada saya sekarang melalui email saya : epispem@yahoo.com.my. Saya akan serahkan cadangan ini kepada Wisma Putra. Salam.