Translate

Friday, 13 February 2009

KARPAL SINGH PEJUANG DAN PEMBELA ISLAM

1. Saya amat hairan dengan tingkah laku orang-orang melayu khasnya UMNO di Perak dan di seluruh negara amnya. Kenapa mereka sibuk dan gege sangat memprotes dan menghukum Karpal Singh sebagai penderhaka dan mendesak pihak Peguam Negara supaya mendakwanya di bawah Akta hasutan dan mendesak kerajaan supaya menghumbannya ke dalam ISA.

2. Saya tidak nampak apa rasionalnya para pemimpin UMNO, Khasnya Pemuda UMNO yang pada setiap hari membuat laporan polis dan berarak dengan bermacam-macam sepanduk untuk mengecam Mr Karpal Singh yang kononnya mencabar kuasa Sultan Perak.

3. Saya sebenarnya merasa insaf dan sedar bahawa selama ini yang menderhaka kepada Sultan Perak bukannya Mr Karpal Singh, tetapi para pemimpin UMNO. Tak sepatutnya kita melontarkan tuduhan melulu kepada Karpal ni. Sedarkah kita bahawa Karpal S adalah satu-satunya pemimpin DAP dan juga pemimpin bukan Islam yang begitu kuat semangat perjuangannya untuk membantu Islam khasnya PAS.

4. Karpal S begitu kuat semangatnya mempertahankan undang-undang hudud yang nak dilaksanakan oleh PAS. Tidak ada orang lain yang seberani Karpal S yang sanggup mati demi untuk mempertahankan Islam yang dibawa oleh PAS. Nak dibandingkan dengan Mat Sabu, Mr Karpal S lebih tinggi semangat juangnya dalam gerakan Islam. Beliau pernah mengatakan bahawa sesiapa sahaja yang nak menghalang PAS daripada melaksanakan hukum hudud maka beliaulah orangnya yang sanggup mati demi mempertahankan hukum Islam. Seperti katanya: " Langkah mayat saya dulu kalau siapa yang berani halang hukum hudud".

5. Inilah kehebatan MR. Karpal S dalam memperjuangkan Islam bersama-sama PAS dalam Pakatan Rakyat. Sebab itulah PAS yang memang terkenal dengan perjuangan Islamnya sanggup mempertahankan kerajaan DAP Perak. Apa yang dilakukan oleh YB Nizar ( bekas MB) ialah untuk mengembalikan semula kerajaan DAP di Perak. Ini kerana DAP yang di pengerusikan oleh Karpal Singh lebih terserlah keislamannya serta perjuangan dakwahnya untuk menegakkan negara Islam di Malaysia berbanding dengan UMNO. Sebab itu PAS sanggup bekerjasama dengan DAP membentuk kerajaan campuran di Perak berbanding dengan bekerjasama dengan UMNO. UMNO tidak berjuang untuk Islam dan UMNO menentang hukum hudud.

6. Itu sebabnya sayapun sependapat dengan para pemimpin PAS bahawa Islam di Malaysia ini hanya dapat ditegakkan jika DAP dapat memerintah negara ini. Saya yakin bahawa DAP akan memberi peluang kepada PAS untuk memperjuangkan agenda islam dan hukum hudud di negara ini jika kuasa politik dikuasai oleh DAP.

7. Oleh itu, saya nasihatkan para penyokong UMNO supaya menghentikan segera tindakan menghina Karpal Singh dan menuduhnya sebagai penderhaka. Beliaulah seorang pejuang Islam yang boleh menyatupadukan orang melayu dan pelbagai agama di Malaysia ini di masa akan datang..! Kepada orang-orang PAS dan PKR, marilah sama-sama kita mempertahankan maruah Mr Karpal Singh demi agama, bangsa dan negara..? Supaya nanti, anak cucu cicit kita akan mengenang jasa kita dan karpal singh dalam membantu menegakkan Islam di negara ini..?