Translate

Saturday, 10 January 2009

SPB BAGINDA YANG DIPERTUAN AGONG DI MUKTAMAR AMAL ISLAMI MALAYSIA

http://farm1.static.flickr.com/231/473433574_e018e01054.jpg

SERI PADUKA BAGINDA YANG DIPERTUAN AGONG TUANKU MIZAN ZAINAL ABIDIN

1. Assalamualaikum. Untuk makluman semua pembaca sekelian bahawa satu Muktamar Kebangsaan Majlis Amal Islami Malaysia iaitu pertemuan NGO-NGO Islam seluruh negara akan berlangsung pada 13 hb Januari 2009 (Selasa) mulai jam 0900 - jam 4.30 petang di Dewan Pelnari, Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC). Majlis ini akan disempurnakan perasmiannya oleh SPB Yang DiPertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin. Muktamar ini adalah atas anjuran Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (YADIM ).

2. Ini adalah muktamar yang julung-julung kali diadakan peringkat kebangsaan bagi menyatukan fikrah dan juga perjaungan para NGO Islam di negara ini agar kedudukan islam dan Umat Islam tidak mudah diperlekeh dan digugat oleh masyarakat bukan Islam yang sejak akhir-akhir ini sudah berani mencabar islam dan kedudukan Islam di negara ini.

3. Tiga kertas kerja akan dibentangkan di Muktamar ini yang ianya akan dibentangkan sendiri oleh Datuk Hj Mohd Nakhaie Ahamd, YDP YADIM, Tuan Haji Zaid kamaruddin, Presiden JIM dan Hj Yusri bin Mohamad, Presiden ABIM.

4. Ayuh marilah kita bersama-sama hadir ke muktamar ini nanti dan tolong sebarkan maklumat ini kepada kawan-kawan seluruh negara. Masuk adalah percuma dan makan minum akan disediakan oleh penganjur di sepanjang program ini. Jangan lepaskan peluang untuk bersatu membela Islam di negara ini.