Translate

Tuesday, 16 June 2009

INFLUENZA 'BUBAR DUN' MENYERANG YB NIZAR

1. Demam selsema baru yang dikenali sebagai 'Influenza Bubar DUN' telah menyerang 10 orang ahli Parlimen PAS dan DAP di parlimen semalam. Demam selsema ini telah dikenalpasti berpunca daripada peluh dan najis babi. Ianya boleh berjangkit kepada seseorang yang berkawan dengan mana-mana ahli DAP yang memakan babi.

2. YB. Nizar telah disahkan positif 'Influenza BUbar DUN' sewaktu menghadiri sidang Parlimen pada 15 Jun, semalam. Speaker Parlimen, Tan Sri Pandikar Amin Mulia telah mengesahkannya menerusi doktor khas parlimen yang bertugas 24 jam di parlimen sepanjang persidangan. Turut dijangkiti demam ini ialah 9 orang ahli parlimen lain. Mereka ke semuanya telah diarahkan keluar dewan dan telah dikuarantin untuk sesuatu jangka masa tertentu supaya ianya tidak merebak kepada ahli parlimen lain dan tidak menjadi wabak yang menular di seluruh negara.

3. Antara tanda-tanda orang yang dijangkiti demam ini ialah, mereka akan memakai kain lilit di kepala dengan tulisan 'BUBAR DUN'. Orang ini juga jika meminjam kereta orang lain maka ia akan enggan untuk memulangkannya kerana berlaku hilang ingatan. Mereka juga akan sanggup berbaring dijalan raya pada waktu panas terik kerana fikiran mereka meracau-racau. Mereka juga amat suka bercakap-cakap dan berbincang perkara-perkara yang pelik dan aneh di bawah pokok yang rendang. Demam ini hanya akan berjangkit melalui sentuhan tangan dengan ahli-ahgli DAP yang memakan babi sahaja.

4. Awas..! jika anda dihinggapi demam selsema jenis ini, maka cepat-cepatlan pergi berjumpa dengan Tuan Guru Hadi Awang ataupun Ustaz Nasaruddin Mat Isa untuk mendapatkan 'air jampi' ( air tawar). Hanya melalui jampi 'air tawar' yang dibaca oleh kedua pemimpin ini sahaja yang boleh menyembuhkan demam selsema ini. Kalau masih lagi tidak sembuh, dan kritikal maka anda atau sesiapa yang yang disahkan menghidap demam ini, maka adalah dinasihatkan agar dapat berjumpa dengan CHIN PENG. Hanya Chin Peng sahaja yang ada antibiotik ataupun virus yang boleh melawan penyakit ini.