Translate

Sunday, 26 July 2009

SOKONG HAPUSKAN ISA DAN DAP SERENTAK

1. Saya pun hairan bagaimana sesetengah rakyat dan juga parti-parti politik di negara ini begitu bersungguh-sungguh benar nak menghapuskan ISA. Mereka sanggup menghabiskan masa dan juga mengganggu ketenteraman awam di jalan-jalan raya semata-mata nak melaungkan slogan hapuskan ISA. Terbaru, mereka berpakat untuk berarak di jalanraya dan menyerahkan memorandum kepada SPB Yang DiPertuan Agong ke Istana negara pada 1 Ogos ni.

2. Saya tetap sokong perjuangan mereka ini, dengan syarat kita mestti desak pula YDP Agung agar menghapuskan DAP dengan mengharamkannya di bumi Malaysia ini sebagaimana kerajaan telah mengharamkan Parti Komunis malaya. Pada pandangan saya DAP ini lebih bahaya daripada ISA kerana DAP lah puncanya berlaku rusuhan kaum pada tahun 1969.

3. Satu lagi yang penting, kita lihat sekarang ini DAP telah menggunakan mekanisme dan juga modus operandi KOngsi Gelap dan juga gangsterisme untuk mempertahankan kuasa politiknya di Selangor dan juga di Perak. Dah jelas dan semua orang tahu bahawa beberapa orang exco DAP di Selangor adalah persis seperti geng mafia dan juga kumpulan kongsi gelap. Mereka ini kemungkinan besar adalah anak cucu daripada keturunan KOngsi Gelap Ghee Hin dan Hai San yang bertapak di negeri Perak semasa zaman penjajah dahulu. perangai mereka ini sama seperti kumpulan kongsi gelap Ghee Hin dan Hai San.

4. Nampaknya pemimpin PAS dan PKR di negeri Selangor ni dikuasai oleh puak-puak kongsi gelap. Apapun, PAS Negeri selangor di bawah kepimpinan Dato' Dr. Hasan Ali lebih rela dan juga lebih bahagian berkawan dengan kumpulan kongsi gelap ini daripada berkawan dengan UMNO. Itu pasal PAS senyap seribu bahasa bila SPRM cuba menyiasat kes penyelewengan wang kerajaan negeri oleh Exco=Exco DAP Selangor yang persis seperti kongsi gelap ini.

5. Justeru, saya sarankan kepada kumpulan Pewaris Melayu yang ingin berarak sama pada 1 Ogos nanti bagi mempertahankan ISA agar menjadikan perarakan dan juga perhimpunan bagi menentang kumpulan yang nak menghapuskan ISA nanti sebagai satu wadah untuk mendesak kerajaan supaya mengharamkan DAP. DAP adalah parti ala komunis dan parti ala gengster dan kongsi gelap. Kita mesti hapuskannya di bumi Malaysia iaitu tanah Melayu yang tercinta ini. Jangan bawa budaya samseng dan kongsi gelap dari tanah besar negeri China ke Malaysia dan bumi melayu ini. DAP lebih bahaya daripada ISA. Dulu komunis, tetapi sekarang komunis dah letak senjata maka mereka yang berfahaman komunis ini telah menyusup ke dalam DAP untuk merealisasikan agenda komunis mereka. Ingatlah perjuangan kita untuk menghapuskan DAP adalah suatu perang jihad fi sabilillah dan lebih afdal daripada berjuang untuk mempertahankan ISA tu.